Lige hjemkommet fra en lystfiskertur på øresund engang i 70'erne. Billedet er taget ved sommerhuset i Gilleleje.

Kæmpeålen ca. 1 meter lang og tyk som min arm blev fanget kl. 11 om formiddagen yderst på havnemolen i Gilleleje. Jeg havde nær aldrig fået den af krogen - den snoede sig op omkring min arm- og jeg havde ikke noget fangstnet med.

Kæmpeålen på vægten

Mørrum-elven i Sverrig 19. og 21/4 1996: Jagten på den store laks.

Trøstpræmie i jagten på den store laks i Mørrum-elven: lille havørred.

Lige ankommet til den smukke sø, der er dannet i den gamle kalkgrav ved Karlslunde. "Put and Take" fiskevand, hvor vi prøver lykken efter de fine ørreder, man kan fange her.

Ankomst og klargøring

Endnu ikke helt klar til aktion ørred.

Camilla med fiskestang, Mikkel og Camillas lillesøster Celina.

Her er det vist Camilla, der forsøger sig med fiskestangen, mens Henrik, Mikkel og Niclas spændt følger hendes anstrengelser - og giver gode råd.

Bo er næsten klar med grejet.

Bo venter på hug.

Bo venter stadig på hug.

Christian ser noget eftertænksom ud; mon Henrik har fisk på krogen? Finn har vistnok "bundbid" i baggrunden.

Gunnar er gået afsides, for at øve sig i fluekastets teknik.

Øvelse i fluekast.

Nu kommer fluen rimelig langt ud.

Kom så små - og store - fisk, der er serveret.

Mine fine fluer falder åbenbart ikke i Karlslunde-fiskenes smag. Gad vide, om der overhovedet er nogen fisk i denne her sø.

Hvor mange har du fanget, spørger Birgit? - Når jeg har fanget een til foruden den store drønnert jeg lurer på, - så har jeg to.

Jeg holder stadig fluen i vandet, men "den store ørred" snød mig også denne gang.

Her afleder Camilla vist opmærksomheden fra fiskeriet.

Klar til det store kast.

Er der bid? Allan følger spændt stangspidsens bevægelser. - Nå, det var blind alarm denne gang.

Denne gang må det lykkes. Allan venter på det store hug.

I 1970'erne kunne jeg vist godt kalde mig passioneret lystfisker. Desværre har jeg ikke billeder fra mange dejlig ture med de professionelle lystfiskerkuttere på Øresund efter torsk og sild, og et par gange langt op i Kattegat efter makrel og hornfisk. Det nedenfor viste billede, der er taget i sommerhuset i Gilleleje, viser resultatet af en tur med kutteren "Skjold" fra Helsingør. En tur på øresund i 1997 i en let motorbåd med hjemmelavet "trollingrig" gav en enkelt 2-kilos havørred - det var min første havørred - og den smagte vidunderligt.
I den tid, hvor vi havde sommerhus i Gilleleje, tilbragte jeg også mange hyggelige timer på havnemolen i Gilleleje, hvorfra jeg hjembragte utallige fladfisk; fortrinsvis isinger, rødspætter og skrubber, og så en formiddag lod kæmpeålen sig lokke af en lækker sandorm på et almindeligt fladfiskeforfang.
De senere år er det blevet til et par ture til Mørrum-elven i Sverrig, dog med et lidt magert resultat; 1 lille havørred lidt over målet.
Men så i 2005 var hele familien med på fisketur i Karlslunde kalkgrav, der er et "Put and Take" fiskevand, hvor man efter sigende kan fange fine ørreder. Man skal betale 35 kr. pr. medbragt fiskestang, uanset hvor mange personer man er. Vi startede i sædvanlig optimistisk lystfiskerhumør og de mere erfarne brugte nogen tid på montering af fiskestænger og undervisning af de mindre erfarne i kasteteknik. Jeg fik øvet mig en hel del i fluekastets  kunst og praksis på et sted, hvor der ikke var så meget buskads, hvor fluen kunne hægte sig fast, men som eftermiddagen og aftenen skred frem uden en eneste ørred bare havde snust til krogen, sank håbet om ørred til middag tilsvarende, men vi havde da fået masser af frisk luft og håber på bedre held næste gang.

| Svar

Nyeste kommentarer

30.08 | 07:28

Hej Gunnar - jeg ved ikke om du kan huske mig, men jeg var Varmemester/Altmuligmand på Bonderupgård midt i 1990'erne.

27.01 | 14:38

Her er det hensigten at vise akvariets udvikling over tid i forskellige videoklip

07.02 | 15:34

Wow. Flot arbejde

------------------------------
http://www.kviklantop.com/

02.11 | 14:59

Kære Susan Kan desværre ikke bidrage med fotos fra min skoletid i Hedsbjerg, men min oplevelse af f.eks. 9. april 1940, kan måske bruges.
gbj.2690@live.dk